Â1.2.2014

SDXL:n hallituksen pÃÃtÃsehdotus Liittokokoukselle koskien pisteiden saamista liittyen nk kimpparaportointiin

Â

Mità tarkoitetaan kimpparaportoinnilla?Â

Â

Kimpparaportoinnissa useampi henkilÃ, jotka ovat samalla hetkellà yhteisessà kuuntelupisteessà (peditionilla tai etÃasemalla) ja osallistuvat samaan kuuntelutapahtumaan âlivenÃâ tai tallenteita hyÃdyntÃen, lÃhettÃà kaikkien nimissà vain yhden raportin. Jokainen kuuntelutapahtumaan ja raportointiin osallistunut kuuntelija jakaa vastauksena saadun yhteisen QSL:n kuin omanaan.

Â

Mistà nyt pÃÃtetÃÃn?

Â

PistelaskusÃÃntÃjà on kÃsitelty laajalti Radiomaailman numeron 4-5/2013 ehdotuksessa, joka puoltaa kimpparaportointia. Asemalaskentatoimikunta on ottanut kimpparaportointiin vastakkaisen kannan (julkaistu liiton blogissa).Â

Nyt pÃÃtettÃvà kysymys koskee nimenomaanyhteisten pistelaskusÃÃntÃjen luomista kimpparaportointia koskien.

Â

Eri kantojen perusteluja

Â

On katsottu, ettà kimpparaportoinnilla voi saada ansiotonta hyÃtyà silloin, kun kuuntelija itse ei osallistu raportointiin, mutta nauttii kuitenkin QSL:n tuomasta pisteestÃ.

Toisaalta on perusteltu, ettà nykyajan teknologia on muuttanut kuuntelutapoja (useampi kuuntelija voi myÃtÃvaikuttaa aseman raportointiin), kimpparaportointia tehdÃÃn jo laajalti ja kÃytÃnnÃllà sÃÃstyy asemien aikaa.

On myÃs esiintynyt voimakas halu lÃytÃà vÃhÃllà tyÃpanoksella toteutettavissa oleva kompromissi tÃhÃn Liittomme yhtenÃisyyttà jÃytÃvÃÃn kysymykseen.

Â

PÃÃtÃsehdotus

Â

Liittohallitus esittÃà Liittokokoukselle ÃÃnestystà seuraavista vaihtoehdoista:

Â

Lasketaanko kimpparaportoinnista saadut QSL:t:

( ) pisteiksi ainoastaan omilla, erikseen perustettavilla QSL-palstoilla sekà erillisessà âkimpparankissaâ

( ) normaaleiksi pisteiksi kuten yksilÃsuorituksesta saadut QSL:t

( ) normaaleiksi pisteiksi, mutta niin, ettà kimpparaportointia harrastavan kuuntelijan tulee ilmoittaa asiasta siten, ettà kaikkiin hÃnen QSL- ja rankki-ilmoituksiinsa tulee lisÃmerkinnÃksi kirjain âkâ

Â

ÃÃnestystapa

Â

ÃÃnestys tapahtuu suljettuna lippuÃÃnestyksenà Suomen DX-Liiton vuosikokouksessa Helsingissà 15.3.2014. ÃÃnestysoikeus on kokoukseen mÃÃrÃaikaan mennessà ilmoittautuneilla.

Yli 50% ÃÃnistà saanut vaihtoehto katsotaan valituksi. MikÃli yksikÃÃn vaihtoehto ei saa yli 50% ÃÃnistà ensimmÃisellà kierroksella, jÃrjestetÃÃn toinen ÃÃnestys kahden eniten ÃÃnià saaneen vaihtoehdon kesken.

Â

Voimaantulo

Â

PÃÃtÃs tulisi Liittokokouksen pÃÃtÃksellà voimaan silloin, kun ÃÃnestystulos julkistetaan Radiomaailma-lehdessÃ, ao. lehden virallisena ilmestymispÃivÃnÃ. PÃÃtÃs ei koske takautuvasti vanhoja QSL:iÃ.

Â